14 Mart 2014 Cuma

Türk Kahveli Çikolatalı Kek

Türk Kahveli Çikolatalı Kek


Malzemeler
3 adet yumurta (oda ısısında)
1 su bardağından biraz fazla tozşeker veya kahverengi şeker
3/4 su bardağı mısırözü yağı (1 su bardağından iki parmak eksik)


1 su bardağı koyu süzme kahve, kahve makinesinde yapabilirsiniz (veya 1 su bardağı sıcak suda eritilmiş 1 yemek kaşığı granül kahve)
3 buçuk su bardağı elenmiş un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Sos için

yarım su bardağından fazla pudra şekeri
1 yemek kaşığı kadar kahve

Yapılışı
Yumurta ile tozşekeri kabarana kadar çırpın.
Sıvıyağı yavaş yavaş akıtarak çırpmaya devam edin.
Unu kakao, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin.
Unun üçte birini koyup düşük hızda karıştırın.
Kahvenin yarısını koyup karıştırdıktan sonra biraz daha un katıp karıştırın.
En son kalan kahveyi ve unu sırayla yedirip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış kek kalıbınıza aktarıp yayın.
170C dereceli fırında kabarıp üstü iyive kızarana ve içi pişene kadar pişirin.
Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Pudra şekerini 1 yemek kaşığı kahve ile karıştırın. Kaşıktan ancak akacak kıvamda olana kadar gerekirse pudra şeker veya kahveyi damlatara kilave edip kıvamını ayarlayın.
Çatalla kekin üzerinden yollar geçerek akıtın.
Kuruyup sertleştikten sonra servis yapın