12 Mart 2014 Çarşamba

Petibör Büsküvili Pasta

Petibör Bisküvili Pasta

Malzemeler:
2 paket kakaolu petibör
1 Paket kremşanti
1 Paket çikolata sosu
1 su b.hindistan cevizi


Hazırlanışı:
Öncelikle bu tarifin tadından bahsedeym size.gerçektn farklı ve hoş bir tadı var.oturup bir tepsiyi yine bitirebilirsiniz :) Hemen anlatmaya bşlyoruum...çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazirlayalım..dikdörtgen borcam tepsiye petibör lerimizdn bir sıra dizelim.yalnız süte batırmyruz.kuru kuru diziyoruz..sıcak olan çikolata sosumuzdan bir miktar eşit olarak yayalım.bir sıra daha petibör dizelim.aynı şekilde devam edelim..hazrladgmz pastamzı soğuması için buzdolabnda dinlendirlm.bu arada kremşantiyi üzerindki tarife göre hazrlayalm ve dinlenmş olan pastamzn üzerni kaplaylm..hindistan cevizini her tarafına dağıtalım.dolap da dinlendirip servis yapalım ;))

AFİYET OLSUN

Kolay Kurabiye

Kolay Kurabiye

Malzemeler
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu

1 yada 2 çay bardağı şeker
Alabildiği kadar un
1 fiske tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı erimiş margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Yapılışı
Hazırladığımız yumurta sarısı ile malzemelerimizi karıştırıp hamur haline getiriyoruz. Hazırladığımız hamuru parçalara ayırarak dilediğinizce şekil veriyoruz. Yağladığımız tepsiye dizip, üzerine yumurta akını sürüyoruz ve şekerini koyuyoruz. Fırındaki kurabiyelerimizi orta derecede pişiriyoruz. Umarım yaparken fazla zorlanmazsınız, afiyet olsun.

Taze Meyveli Kek

Taze Meyveli Kek

Malzemeler
1 Su bardağı süt yada yoğurt
kuru kayısı,kuru üzüm,kuru kivi,kuru çilek,portakal kabuğu rendesi(veya da marketler
de satılan kuru meyve parçacıkları,sadece kuru kayısı ve üzüm de olabilir.)
7 çeşit baharat tozu(bir tutam kadar yani parmağmzn ucuyla yoksa tarçın)
Kabartma tozu,vanilya,8 yemek kaşığı un.
3 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Yumurtaları şeker ile köpürene kadar çırpalım.sonrasnda süt ve sıvıyağı ilave edelim.biraz daha çırpalım.sonra kuru meyvelerimizi (kayısı-üzüm)minik minik doğrayıp (isteyen dogramayadablir.ama doğraynca daha güzel bir görünüm oluyor) portakal kabuğu rendemiz ve baharatmızla beraber karışıma ilave edelim..karıştıralım ve un,k.tozu,vanilyamızı içine eleyelim..yağlanmiş kek kalıbımza döküp(buton veya yuwarlak kalıp) 150° fırında sadece alt kısmını çalıştırarak yaklaşık 35-40 dk pişirelim.son dk.lara doğru üst kısmını da çalıştralm ve sadece son dk.larda açıp pişip pişmediğni kontrol edebiliriz. Afiyet olsun. 

Tahinli Ve Haşhaşlı Kek

Tahinli ve Haşhaşlı Kek 


Malzemeler:

1 paket kabartma tozu
1 avuç susam
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 büyük kahve fincanı haşhaş

3 yumurta
3 büyük kahve fincanı şeker
1 büyük kahve fincanı tahin
1 büyük kahve fincanı ılık süt
1 büyük kahve fincanı ceviz
3 büyük kahve fincanı un


Hazırlanması:
Şekeri ve yumurtaları çırpın. dövülmüş ceviz, tahin, kabartma tozu, sıvıyağ, ılık süt, susam ve en son elenmiş un ilave edin.
ortası delik kek kalıbını iyice yağlayıp çekilmemiş haşhaş serpin. kek hamurunu döküp önceden ısınmış 170C fırında pişirin.

not: büyük kahve fincanı nescafe fincanı ile türk kahvesi fincanı arasında bir ölçü.

Çilekli Kek

Çilekli Kek


Malzemeler:

3 Yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
12 Yemek k.un
5 Adet çilek

1,5 su b.şeker
1,5 su b.süt
1 su b. sıvıyağ


HAZIRLANIŞI:

ilk önce çilekleri su gbi olana kadar rondo dan geçirelim..o orada beklesn :) diger bir kaba yumurtaları kıralım ve şekeri de ekleyip 5-6 dk boyunca çırpalm..süt sıvıyağ ve çilek püresni ekleyip çırpalım.un,k.tozu ve vanilyayı da içine eleyip çırptiktan snra yaglanmş kalıba boşaltalm.ısıtılmamş fırında 170 drece de pişirelm ;))

Muzlu Beze Pastası

Muzlu Beze Pastası


Çikolata Dolgulu Nefis Beze Pastası Tarifi

Pişirme süresi:80-70 dakika
8-10 Kişilik
Hazırlık sûresi; 60 dakika
+ 60 dakika soğutma süresi
Malzemeler
Beze İçin
5 adet iri yumurtanın akı
225 gr. pudra şekeri
Çikolatalı Krema
5 adet iri yumurtanın sarısı
125 gr. toz şeker
50 gr. buğday nişastası
500 ml. süt
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
250 gr. iri doğranmış bitter çikolata
Kremalı Üst Kaplama
180 ml. soğuk krema
1 yemek kaşığı toz şeker1
çay kaşığı vanilya esansı
10 adet ikiye bölünmüş taze çilek
Çikolata Dolgulu Beze Pastası Tarifi
•Beze: Fırınınızı 120 derecede ısıtın.
• Geniş bir tepsinin içine yağlı kâğıt serin, üzerine iki adet 23 cm. çapında daire çizin.
• Yumurtaların akını geniş bir kabın içinde mikser ile orta hızda köpükleninceye kadar çırpın.
• Mikserin hızını arttırarak azar azar pudra şekerini ekleyin. Sert, parlak tepecikler oluşturana dek çırpmaya devam edin.
• Bir krema sıkma torbasının ucuna 1 cm.’lik uç takın. Yumurta karını torbaya doldurun. Ortadan başlayıp dışa doğru spiral çizer gibi dönerek dairelerin tümünü kaplayacak şekilde sıkın.
• Tepsileri fırına verin. Bezeler sertleşip gevrekleşene dek yaklaşık 60-70 dakika pişirin. Fırını kapatın. Kapağını aralık bırakarak bezeler soğuyana kadar yaklaşık 1 saat fırında bekletin.
• Çikolatalı Krema: Yumurtaların sarısını ve şekeri rengi açılıp kıvamı koyulaşana kadar çırpın.
• Sütü tuz ve vanilya ile birlikte kaynatın. Şekerli yumurta karışımının içine katın. Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak karışım içine batırılan metal bir kaşığın üzerini kaplayacak kıvama gelene dek pişirin.
• Kaynayan su dolu bir tencere üzerine oturttuğunuz bir kabın içinde çikolatayı eritin.
• Çikolatayı sıcak çikolatalı kremanın içine yedirin. Üzerine hemen yağlı kâğıt koyup bastırarak kaymak tutmasını engelleyin. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
 Kremalı Üst Kaplama: Mikseri yüksek hızda çalıştırarak krema, şeker ve vanilyayı orta boy bir kabın içinde sertleşinceye dek çırpın.
• Bir kat bezeyi servis tabağına yerleştirin. Üzerine çikolatalı kremayı yayın. Tekrar ikinci beze katını yerleştirin. Üstüne kremayı yayın ve çilekle süsleyin.

Mısır Kurabiye

Mısır Kurabiye


Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
Kabartma tozu,vanilya


Üzeri için:
Mısır gevreği
Sarelle;yarm çay bardağı sıvı yağ bir kase sarelle benmari usulü eritilir
Yapılışı;kurabiye hamuru hazırlanır pişirilir soğuduktan sonra önce benmari usulü eritilmiş sarelleye batırılır sonra mısır gevreğine batırip servis tabağına alınır..Afiyet olsun

Limonlu Yaş Pasta

Limonlu Yaş Pasta


Malzemeler
1 adet pandispanya keki (tarifi sayfamız da mevcuttur.hazır da kullanabılırsınız.)
Rendelenmiş limon kabukları
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Sarı gıda boyası (isteğe göre)
Limon dilimleri
İnce dövülmüş antepfıstığı

Pasta kreması için :
Malzemeler:

3 Su bardağı süt (yaklaşık yarım lt)
1 Çay bardağı şeker
2,5 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı tereyağ
2 Paket vanilya( vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemelri çırpalım ve sureklı karıstırarak pişirelim.ocaktan alalım vanılya ile tereyağını ekleyıp cırpalım)

Kremşanti 1 su bardağı süt ile çırpılır.Az bir miktarı ayrılıp kalanı sarı gıda boyası ilave edilerek çırpılır.Pasta tabanının arasına pasta kreması sürülür.
Pastanın üzeri ve yanları kremşanti ile kaplanır.Ayrılmış olan beyaz kremşanti krema sıkma torbasına doldurulduktan sonra,pastanın üzerine belirli aralıklarla sıkılır.Her sıkılan kremşantinin üzerine limon dilimleri yerleştirilir ve ortasına rendelenmiş limon kabuğu ayrıca ince dövülmüş antepfıstığı serpiştirilerek servis yapılır....

AFİYET OLSUUUN

Ağlayan Kek

Ağlayan Kek

Ağlayan Kek Malzeme Listesi

3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı süt
Kekin üzerine dökmek için 2 bardak soğuk süt
Kreması için 1 paket hazır krem şanti
Üzeri için 1 paket çikolata sosu
4 yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı un

Ağlayan Kek Yapılışı - Hazırlanışı

Öncelikle Elinize bir kase kap alın. Bu kap içerisine yumurtaları kırın. Yumurtaları kırdıktan sonra kap içerisine şeker ilave ederek yumurtaları beyazlaştırmak için çırpma işlemini uygulayın. Dikkatli bir şekilde çırpma işlemini tamamladıktan sonra kakao, sıvıyağ, kabartma tozu, süt ve unu da kap içerisine ekleyerek kek ayarına gelene kadar karıştırma işlemine devam edin. Fırını hazırlamak için tepsiyi güzelce yağlayın ve karışımı eşit miktarda tepsi üzerine yayma işlemini uygulayın. Pişirme işlemi için fırını 185'dereceye getirin ve pişirin. Kekimizin pişme işlemi devam ederken çikolata sosu ve krem şantiyi üzerinde yazan tariflere göre uygun olarak hazırlayın. Fırından çıkardığımız keki bir kürdan yardımı ile bir kaç yerinden delme işlemi uygulayın ve üzerine soğuk süt dökün. Kekimiz biraz ılındıktan sonra krem şantiyi de üzerine eşit miktarda güzelce yayın. Son olarak kekimizin ağlaması için :) çikolata sosu kek üzerine dökün. Dinlendirme işlemi için buzdolabında keki 1 saat bekletin. Afiyet olsun. 

Mozaik Pasta

Mozaik Pasta

Mozaik pasta lezzeti ile türk mutfaklarında yer etmiş muhteşem pasta tariflerinden bir tanesidir. Her türkkadınının ayda bir kere mutfağındadenediği bu müthiş lezzete sizi de ortak etmek istiyoruz. Haydi hep birlikte mozaik pasta yapalım.

Mozaik Pasta - Malzeme Listesi

1 çay bardağı fındık içi ya da ceviz
½ su bardağı süt
½ su bardağı pudra şekeri
450 gr petibör bisküvi
50 gr eritilmiş margarin
1 adet yumurta
kakao, hindistan cevizi

Mozaik Pasta - Yapılışı Hazırlanışı

Mozaik pasta yaparken öncelikle elimizde olan bisküvileri kırarak ufacık parçalara ayırıp ufalama işlemini gerçekleştiriyoruz. Margarini eritip süt ile birleştiriyoruz.Pudra şekerini de ilave etmeyi unutmuyoruz. Ardından gerçekleştirmiş olduğumuz bu karışımı liğme liğme :) ettiğimiz bisküvilerin üzerine dökme işlemini gerçekleştiriyoruz. Tercihinize göre erimiş olan margarine bir kaşıkNutella eklerseniz daha leziz bir hale getirebilirsiniz. Malzemeleri birleştirdikten sonra elleriniz ile rulo şekli verip hindistan cevizine bulayın. Bütün işlemler bittikten sonra poşete sarın ve buzlukta kıvama gelene kadar bekletin. Afiyet olsun

Kakaolu Islak Kek

Kakaolu Islak Kek 

Kakaolu Islak Kek Tarifi

Malzeme Listesi

3 Yumurta
1,5 su b.şeker
1,5 su b.süt
1 Su b. Sıvıyağ
3 Yemek kaşığı kakao
10 Yemek kaşığı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya

Yapılışı ve Hazırlanışı, Islak Kek Nasıl Yapılır


Islak kek tarifi namı diyar "ISLAK KEK" kek tariflerinin en güzellerinden biri ıslak kek nasıl mı yapılır? Kek Islak ise başlıyoruz. Un kabartma tozu ve vanilya bir kap da karıştıralım. diğer bir kap da yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalim..süt ve sıvıyağı ekleyip çırpalım.kakaoyu ekleyelm 5 dk kadar çırpalım..biraz koyulaşacak.bu karişımdan 1 su bardağı ayıralım..karıştırdığımız kuru malzemeleri sıvı karışma eleyelim..çırpalım ve yağlanmış bor cama boşaltalım.ıstılmamş fırında 170° de içini çekene kadar (yaklaşık 35-40 dk) pişirelim..5 dk dısarıda soğuduktan sonra ayırdgımız sosu üzerine dökelim..hindistan ceviziyle süsleyip servis yapabiliriz. Afiyetle yiyebilirsiniz.

Pudingli Pasta

Pudingli Pasta

Pudingli Pasta'nın yapımı kolay ve lezzetli olan, zamandan tasarruf ettiren ve lezzeti ile sizleri büyülecek olan harika bir pasta. 

Malzemeler
2 Paket DR Oetker Puding
5 Su Bardağı Süt
Hindistan Cevizi
1 Paket Eti Burçak Bisküvi
1 Paket Kakaolu Bisküvi

Hazırlanışı
Pudingli Pasta'yı hazırlayabilmek için öncelikle 5 bardak sütü bir tencereye alıp üzerine pudingi döküp, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Ardından 2, 3 dk kaynatıp ateşten alıyoruz. İlk olarak normal açık renk bisküvileri dikdörtgen borcam tepsiye diziyoruz. Üzerine kakaolu pudingi sürüp kakaolu bisküvileri diziyoruz. Benzer şekilde bisküvi ve puding katlarını yapmaya bisküviler bitinceye kadar devam ediyoruz. Katmanları aynı yapmaya özen göstereceğiz. En üst kat bisküviden sonra kalan tüm pudingi üzerine döküp yayıyoruz. Hemen sonra buzdolabına koyup 1 yada 2 saat dinlendiriyoruz. Hindistan cevizini servisten önce koyuyoruz ki pudinge karışıp görüntüyü bozmasın. Dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta


MUZLU RULO PASTA

kek malzemeleri:

4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu


krema malzemeleri:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao
1,5-2 muz
hindistan cevizi
isterseniz dövülmüş ceviz

kekin hazırlanması:

1. 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.

2. karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın.) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin.) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)

kremanın hazırlanması:

1. 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın. soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmasın)

2. ılınınca ruloyu açın. üzerine bolca kremadan sürün. (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün.

3. üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzdolabına koyun AFİYET OLSUN

Puf Pasta

Puf Pasta


Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya

4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao

Krema:
75 gr. tereyağı
yarım su bardağı un
yarım kaşık nişasta
1 su bardağından biraz eksik şeker
1 paket vanilya
yarım litre süt

Ayrıca:
çilek
soğuk süt

Hazırlanması:
Öncelikle keki hazırlayalım.yumurta ve şekeri 5 dk boyunca çırpalım.süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edelim..içine un kabartma tozu vanilya ve kakao yu da ekleyip çırpalım ve 175C fırında pişirelim.

Kek pişerken kremayı hazırlayalım: terayağ, un ve nişastayı, unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Kalan malzemeleri ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırıp soğutalım.

Kek pişince hafif soğutup çay bardağıyla keselim. Artan kısımları blenderla ufalayalım ve geniş bir kaseye alalım.

Kestiğimiz dairelerden birini alıp soğuk süte batıralım. Üzerine bir parça çilek dilimi ve 1 tatlı kaşığı krema koyalım(kivi veya muzla da yapabiliriz). Bu halde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine yerleştirip kremanın etrafını elimizle bastırarak kek parçalarıyla kapatalım. Elimize alıp avucumuzla biraz daha düzeltelim. Aynı işlemi tüm daireler için tekrarlayalım.

AFİYET OLSUN

Ekler Pasta

Ekler Pasta

Ekler Pasta yapmak zannedilenden çok daha kolay. Pastanelerde, seyyar satıcılarda sıklıkla rastladığımız muhteşem ekler pasta tarifini evlerimizde hijyenik bir ortamda yapabiliriz. Bir gün bu pastayı oktay usta'dan yediğimi hatırlıyorum da şahane idi. Size bu şahane pastanın formülünü veriyorum.
Malzemeler
Kreması için:
  • Bir paket vanilya
  • Yarım su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
Hamuru için:
  • Bir çay fincanı su
  • Bir çay fincan un
  • 4 yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 100 gr. margarin
  • Bir ymk kaşığı toz şeker
Üzeri için:
  • Bir paket çikolata sosu, Orta boy bir tencere ilk önce su ve margarini alalım üstüne tuz ve şekeri ilave edip karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Daha sonra toplaklanmaması için unu yavaş yavaş ekleyip karıştıralım. 5 6 dk pişirdikten sonra ateşten alalım ve soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra 4 adet yumurtamızı içerisini kıralım ve yoğurmaya başlayalım. Hamur ne çok yumuşak ne de sert olmalıdır. Hazıladığımız hamuru krema torbasına alalım ve önceden yağlamış olduğumuz tepsiye çok uzun olmayan 2 cm kalınlığında şeritler sıkalım. 200 derecede ısıttığımız fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. Onlar pişerken bi yandan da kremasını hazırlamaya başlayalım. Bir tencereye sütü dökelim sonra sırası ile unu, yumurtaları, şekeri ve vanilyayı katıp kıvama gelene kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım. Fırında pişen hamurların ortalarından 2’ye ayıralım. Arasına hazırlamış olduğumuz kremadan koyalım üzerini diğer parçası ile kapatalım. Bütün hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine çikolata sosu dökelim 1 2 saat dolapta beklektikten sonra servise hazır. Afiyet Olsun

Browni Kurabiye

Browni Kurabiye


Kurabiye İçin Malzemeler
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Kadar Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Kadar Şeker
125 gram Kadar Margarin (Yarım Paket)
4 Yemek Kaşığı Kadar Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı Kadar Un
1 çay k tarçın (isteğe göre)
1 yemek k hindistan cevizi (isteğe göre)



Kurabiyenin Şerbeti İçin
3 Çay Bardağı Kadar Su
3 Çay Bardağı Kadar Şeker

Kurabiyenin Hazırlanışı
ilk önce soğuk su ile şekerimizi eritene kadar çırpalım. Daha sonrasında ise geniş bir kap içerisinde mikser ile yumurtamızı çırpalım. Bu çırpma işlemi sırasında yağı da şekeri de ilave ederek karışımı bir süre daha aynı şekilde sabit tutalım.un, kakao, k.tozu, vanilyayı ve margarini ekleyelim.(isteğe göre tarçını ve hindistan cevizinide ekleyelim.İsterseniz hamuru ikiye ayırıp bu işlemi yapabilirsiniz) Bu işlemin bitmesinden sonra ise kulak memesi kıvamında bir hamurun meydana gelmesi gerekmektedir. Bu hamur oluşduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım.yağlanmış tepsiye koyarak 180 derecelik fırınımızda üzerleri çatlayana kadar pişirelim. Sıcak bir şekilde çıkan bu kurabiyelerimizi önceden hazırladığımız şerbetimizin içinde 1-2 saniye bekletelim kalan şerbetide üzerlerinde gezdirelim şerbet ne kadar çok olursa kurabiyede o kadar ıslak ve lezzetli olur.
 

Rulo Pasta

Rulo Pasta

Rulo Pasta Nasıl Yapılır? Harika bir lezzet olan rulo pasta'yı denemek ister misiniz. Son yılların en çok sevilen tarifleri arasında olan rulo pasta tarifipastakektarifleri.info ziyaretçilerine özel leziz ve kıvamında olarak sizlerle buluşuyor. Dilerseniz şimdi rulo pastamızın yapımına geçelim.

Malzeme Listesi

1 çay bardagı toz şeker
paket kabartma tozu
3 Yumurta
yarım çay bardagı su
1 su bardagı un
paket vanilya

Aroma ve İç Malzemeler

Hindistan Cevizi
Mango
Yaban Mersini


Şanti Malzemeleri

1 su bardagı süt
1 poşet toz şanti

Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Hazırlanır anlatımına geçiyoruz;

Öncelikle yumurtaları önceden hazırladıgımız büyük bir kapta kırma işlemini gerçekleştiriyoruz. Şekerimizi üzerine boşaltıyoruz. Şekeri çırparak üzerine çay bardagı büyüklügünde su ekliyoruz. Vanilya ve kabartma tozunu çırptıgımız karışıma ekliyoruz. Hemen ardından unumuzu da bu karışımın üzerine dökerek karıştırmaya başlıyoruz. Çırptıgımız karışımı yaglanmış tepsinin üzerine döküyoruz. Fırını daha önceden ısıtılmış bir hale getirerek 10 dakika aralıgında pişiriyoruz. Soguması için kenarda bekletme işlemini uyguluyoruz. Bir diger tarafta süt ve toz şantiyi karıştırıyoruz. Mangonun kabuklarını soyup hazır hale getiriyoruz. Bu işlem de bittikten sonra kekin üzerine reçel veya marmelat ekliyoruz. hazırlanan şantinin yarısını da sürüyoruz. Yaban mersini dökerek keki rulo halde sarma işlemine geçiyoruz. Kenarda bekleyen az kalan krem şantimizi de kekin üzerine sürme işlemini gerçekleştiriyoruz. Mangoları pastanın üzerine dizerek hindistan cevizi de eklemeyi unutmuyoruz :) Muhteşemrulo pasta tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Kakaolu Kek

Kakaolu Kek



Kakaolu Kek - kakaolu kek tarifleri resimli, kakaolu ıslak kek, kolay kek, islak kek, kek tarifleri, kakaolu kek oyunu, kakaolu kek portakal ağacı, kakaolu kek oktay usta

Malzemeler :

3 yumurta
1+1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
1+1/2 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1/2 su bardağı kakao

Tarifi :
Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta iyice kabarana kadar çırpın.
Sıvıyağı yavaşça ilave edip çırparak yedirin.
Önce sütü, sonra kakao ile birlikte elenmiş unu ilave edip karışana kadar düşük hızda çırpın.
Yağlanmış dikdörtgen cam veya metal kalıba döküp kürdan batırıp çıkardığınızda temiz çıkana kadar pişirin. 90 min

Çikolatalı Kek

ÇİKOLATALI KEK


ÇİKOLATALI KEK

Malzemeler :

4 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri(şeker oranını yoğun sevenler 1.5 bardak kullanabilir)
125 gr bitter çikolata
125 gr. tereyağ
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş fındık (arzu eden cevizde kullanabilir)


Yapılışı :


Tereyağ ve çikolata bir kaba alınır ve benmari usulü eritilir.ve kenara alınıp soğutulur.oda ısısına gelmiş yumurtalar pudra şekeriyle 5 dakika çırpılır.ve soğumuş olan çikolatalı tereyağ karışımı ilave edilir.o da iyice çırpılıp vanilyası ilave edilir.En son unu ve fındığı ilave edip çok az karıştırılır, yağlanmış kalıba dökülür ve 160 derecede pişirilir.servis yapmadan önce resimdeki gibi hazır çikolata sosu üzerine gezdilir.Afiyet olsun


Not: Kabartma tozu kullanılmıyor .

Köstebek Pasta

KÖSTEBEK PASTA


KÖSTEBEK PASTA
Malzemeler:
Kakaolu Pandispanya:
4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
4 kaşık kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Krema için:
1.5 lt süt
9 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
Yarım bardak antep fıstığı
Hindistancevizi
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Yapılışı:
Önce kremayı pişirip , soğuması için bir kenara koyun. Pandispanya için, oda ısısında yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp kabarana kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyin. En son un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip, 26 cm lik kalıba koyarak önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kekin üst kısmını alıp içini oyun kenarları kalsın.Pişirdiğiniz kremayı , çok az sütle ıslattığınız krem şanti ile birlikte çırpın.Oldukça katı bir krema elde edeceksiniz . Hindistancevizi ve antep fıstığı ekleyerek kremayı ,pandispanyanızın içine dökün. Üzerini ufaladığınız kek parçalarıyle kaplayın. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. 

Tahinli Kek

Tahinli Kek


TAHİNLİ KEK 

Malzemeler :

2 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı tahin
ceviz-susam
3 su bardağı un

Yapılışı :


Tahin,ceviz ve susam hariç ,geri kalan tüm malzemeyi kek kıvamına gelen kadar çırpın.keki pişireceğinizi tepsi ya da kalıbın dibini önce katı yağ ile yağlayın sonra susam serpin ve kek harcını dökün,kek harcının üzerine 1 çay bardağı tahini gezdirin ve bıçak yardımı ile üzerine dağıtın ve kekin içine de gitmesini sağlayın.en üstüne ceviz serpip 170-180 derecede pişirin.AFİYET OLSUN :)

Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta Tarifi


Neffis Ispanaklı Pasta Tarifi

Malzemeler :
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş hafifce haşlanmış ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması :
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker

Ayrıca :

1 su bardağı süt
1 paket kremşanti

Yapılışı:
Ispanak yapraklarını yıkayıp iyice süzdürün ve hafif haşlayın.Yaprak kısımlarını robottan geçirin. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırpın. Ispanakları ekleyip iyice karıştırın ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirin ve soğutun. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırın. Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirin. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)
Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürün ve kırıntılarla süsleyin.