12 Mart 2014 Çarşamba

Ekler Pasta

Ekler Pasta

Ekler Pasta yapmak zannedilenden çok daha kolay. Pastanelerde, seyyar satıcılarda sıklıkla rastladığımız muhteşem ekler pasta tarifini evlerimizde hijyenik bir ortamda yapabiliriz. Bir gün bu pastayı oktay usta'dan yediğimi hatırlıyorum da şahane idi. Size bu şahane pastanın formülünü veriyorum.
Malzemeler
Kreması için:
  • Bir paket vanilya
  • Yarım su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
Hamuru için:
  • Bir çay fincanı su
  • Bir çay fincan un
  • 4 yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 100 gr. margarin
  • Bir ymk kaşığı toz şeker
Üzeri için:
  • Bir paket çikolata sosu, Orta boy bir tencere ilk önce su ve margarini alalım üstüne tuz ve şekeri ilave edip karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Daha sonra toplaklanmaması için unu yavaş yavaş ekleyip karıştıralım. 5 6 dk pişirdikten sonra ateşten alalım ve soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra 4 adet yumurtamızı içerisini kıralım ve yoğurmaya başlayalım. Hamur ne çok yumuşak ne de sert olmalıdır. Hazıladığımız hamuru krema torbasına alalım ve önceden yağlamış olduğumuz tepsiye çok uzun olmayan 2 cm kalınlığında şeritler sıkalım. 200 derecede ısıttığımız fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. Onlar pişerken bi yandan da kremasını hazırlamaya başlayalım. Bir tencereye sütü dökelim sonra sırası ile unu, yumurtaları, şekeri ve vanilyayı katıp kıvama gelene kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım. Fırında pişen hamurların ortalarından 2’ye ayıralım. Arasına hazırlamış olduğumuz kremadan koyalım üzerini diğer parçası ile kapatalım. Bütün hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine çikolata sosu dökelim 1 2 saat dolapta beklektikten sonra servise hazır. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder